Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nå kommer Norges første elektriske akuttbil!

Publisert 11.oktober 2019

Norges første elektriske akuttbil er en Audi e-tron 55, en el-bil Møller Bil Ensjø er stolt leverandør av. Valget falt på denne bilen da Oslo Universitetssykehus vektla rask levering, rekkevidde, pris og plass.

Her ser vi Norges første elektriske akuttbil, levert av Møller Bil Ensjø.


Oslo Universitetssykehus (OUS) har nettopp fått levert Norges første elektriske akuttbil av bilforhandleren Møller Bil Ensjø.

– I sterk konkurranse blant flere andre elbil-leverandører så er det utrolig hyggelig at Oslo Universitetssykehus mener at Audi e-tron 55 er det klart beste alternativet, sier Torgeir Nødset hos Møller Bil Ensjø.

Bilen vil ha Bærum ambulansestasjon som base, og vil ha utrykning i både Asker og Bærum.

 

Rekkevidde og ladefart er bare noen av fordelene

Nødset forteller at Oslo Universitetssykehus vektla rask levering, rekkevidde, pris og plass, samt tilgjengeligheten på verkstedet.

– Jeg vektla spesielt den ekstreme ladefarten ved Audi e-tron 55. 150 KW ladefart tilsvarer at den går fra 5 - 80% på kun 30 minutter, sier han.

Til elbil24.no forteller stasjonssjef ved Oslo Universitetssykehus, Tommy Buch Abrahamsen, at valget falt på denne modellen etter en totalvurdering. Også modellene Tesla Model X og Mercedes EQC ble vurdert, før de til slutt endte på Audi e-tron.

 

OUS ønsker at bilene skal være miljøvennlige

Abrahamsen forteller at Oslo Universitetssykehus er opptatt av miljøet og miljøsertifisert. Derfor har det nå oppstått et behov for mer miljøvennlige biler. Men å finne en bil som har lang rekkevidde og stort nok bagasjerom til en fornuftig pris har vært en utfordring.

– Det vi først fant var en Tesla Model X som har kjørt som legebil i København. Men der var det noen utfordringer med batteriene, og bilen måtte ha ekstra batteri til radiosamband, blålys osv. Det ønsket vi ikke, sier Abrahamsen til Teknisk Ukeblad.

I første omgang skal ikke akuttbilen brukes mellom klokken 22.00 og 07.00, og det er dette som blir kjernetiden for lading.

 

20 år markeres ved å ta del i viktige samfunnstjenester


Nødset forteller at Møller Bil Ensjø har 20 års jubileum i år, og da er det ekstra stas å markere feiringen med å bidra til viktige samfunnstjenester.

– Bilen har en utrolig viktig oppgave i hverdagen. Den kan faktisk redde liv. Med Audi Quattro firehjulstrekk, 408 hestekrefter, luftfjæring og over 400 km rekkevidde vil den komme frem uansett kjøreforhold, sier han om Audi e-tron 55.

 

Tillit til gamle og nye kunder

Møller Bil Ensjø er stolte leverandører av Norges første elektriske akuttbil og ser at denne bilen treffer markedet utrolig godt. Kombinasjonen el-bil og Audi treffer mange behov.

– Når vi nå samtidig har lansert e-tron 50 med over 300 km rekkevidde til kun 499.000,-, ser vi at vi virkelig treffer mange nye kunder, forteller han.

– Samtidig er det viktig for oss å fortsette den gode kunderelasjonen til kundene vi allerede har. Vi setter alltid kunden i fokus uansett om du kontakter nybil, bruktbil, verkstedet eller andre avdelinger hos oss, forteller Nødset.

Han fortsetter med å takke kundene for tilliten.

– Vi er dypt ydmyke over den tilliten vi har hos våre kunder, og ønsker å levere den beste servicen hver dag, avslutter han.